LLUÇ AL VAPOR AMB CREMA D'ALL I XERÈS

#Pescados y mariscos 10 octubre 2017



Cuinar amb vi, es un ingredient de receptes de sempre. El vi ens ajuda a intensificar el sabor dels plats i en funció del vi que utilitzem la recepta ens quedarà més bona. Us escric aquesta recepta molt senzilla de fer , ja ho veureu. La podeu utilitzar tant els que tingueu la TM31 com la TM5


Ingredients:


50 gr. de porro(solament la part blanca)

50 gr. de pastanaga en rodanxes

12-15 grans d’all

100 gr. api a trossos (-3 cm)

50 gr. oli d’oliva(i una miqueta més per pinzellar)

4 lloms de lluç fresc (aprox. 200 gr. cadascú) salpebrats

100 gr. de vi de xerès sec

150 gr. de fumet de peix

½ cullera da de sal


Preparació:


1.Posa en el vas el porro, la pastanaga, l'api , l’all i l’oli. Trossegeu 3 seg/vel 5 i sofregiu 5min/120 graus /vel 1 (5 min/varoma/ vel 1 (TM31)). Mentrestant, pinteu amb oli la safata varoma i posa el peix. Col•loqueu la safata en el varoma, tapeu i reserveu.

2.Incorporeu el vi i sense posar el gobelet , programeu 1 min/Varoma/vel 1.

3.Afegiu el fumet i la sal. Situeu el varoma a la seva posició i programeu 15 min/varoma/vel 1. Retireu el varoma

4.Col•loqueu el gobelet a la tapa i tritureu la salsa 30 seg/vel 10. Amb l’espatula baixeu les verdures cap el fons del vas i tritureu de nou 30 seg/vel 10. Poseu cada llom de lluç en el centre d’un plat i serviu acompanyat de la crema.